دیابت یا همان مرض قند یک بیماری متابولیسمی است . در این بیماری جذب گلوکز یا همان قند خون توسط سلول های بدن دچار اختلال می شود . این اتفاق خود باعث زنجیره ای از اختلالات فیزیولوژیکی در بدن می شود.یکی از این اختلالات، ضعف در سیستم ایمنی بدن است . با توجه به این نکته و شیوع بیماری کرونا در ماه های اخیر بیماران دیابتی باید به شدت از خود مراقبت کنند. ضعف سیستم ایمنی ناشی از دیابت از یک طرف و فراگیری ویروس کرونا از طرف دیگر باعث شده است که افراد مبتلا به دیابت توجه بیشتری به این مسئله داشته باشند .

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا اعلام کرده است ویروس کرونا برای عموم مردم یک تهدید بزرگ محسوب می شود . این مسئله اما در بیمارانی که مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت هستند، نتایج و عوارض وخیمی نشان می دهد .

همچنین بخوانید : دیابت به زبان آدمیزاد !!

چرا برای دیابتی ها مشکل به وجود می آید ؟

ضعف سیستم ایمنی یکی از عوارض ابتلا بیماری دیابت است.بیماری دیابت باعث افزایش فشار خون می شود.این افزایش فشار خون در بلند مدت موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود . این نقص ایمنی راه را برای ورود و اثر گذاری انواع میکروب و ویروس باز می کند . ویروسی که در چند ماه اخیر بلای جان جهانیان شده ، یعنی ویروس کرونا نیز از این قاعده مستثنی نیست . در این شرایط این ویروس نیز اثرات ویرانگر خود را خواهد گذاشت . اما یک مسئله خوش حال کننده وجود دارد :

احتمال ابتلا به ویروس کرونا در افراد مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد نیست !!

احتمال این که یک فرد عادی و یک فرد دیابتی در شرایط یکسان به کرونا مبتلا بشوند یکسان است. اما مسئله مهم این است که افراد مبتلا به دیابت درگیر عوارض و نتایج بسیار بدتری می شوند . پس تفاوت فرد سالم و دیابتی در این است که اگر دیابتی مبتلا شد عوارض شدید تری بروز می دهد ولی در احتمال ابتلا به کرونا فرقی بین کسی که به دیابت مبتلا است و کسی که نیست ، وجود ندارد . با این حال باید مراقبت کرد.

همچنین بخوانید : كوويد-19 پاندمي قرن

اگر یک مبتلا به دیابت به کرونا مبتلا شد ، چه می شود ؟

در صورت ابتلا به کرونا عوارض شدید تری نسبت به فرد معمولی رخ می دهد . احتمال شدت بیماری دیابت در اثر ابتلا به کرونا افزایش می یابد و همچنین کرونا بر دیابت اثر می گذارد . این یک رابطه دوطرفه می شود که هر کدام بر دیگری اثر می گذارد . از عوارض کرونا می توان

احتمال ابتلا به سایر بیماری های مسری : اگر دیابت کنترل نشود و شاهد نوسان قند خون باشیم، فرد در معرض مشکلات ناشی از دیابت قرار می­‌گیرد. بیماری قلبی و سایر بیماری­‌ها نیز در کنار دیابت احتمال شدت بیماری در اثر ابتلا به کوید-19 را، مانند سایر بیماری­‌های مسری، بالا می‌­برد زیرا توانایی بدن در مبارزه با عفونت کاهش یافته است.

التهاب و تورم : بیماری­‌های مسری در افراد مبتلا به دیابت باعث افزایش التهاب یا ورم داخلی نیز می‌­شود. علت این عارضه بالا بودن قند خون است و هردو منجر به بروز عوارض شدیدتر می­‌شود.

رشد ویروس در محیط  پر از قند : وجود مقدار بالای قند خون باعث رشد سریع تر ویروس در بدن و تاثیر بیشتر این ویروس می شود .

شوک عفونی و گندیدگی : انجمن دیابت آمریکا می­‌گوید: کتواسیدوز دیابتی عمل کنترل دریافت مایعات و میزان الکترولیت را، که تابع کنترل گندیدگی است، به‌­تعویق می‌­اندازد. به‌گفته‌ی این انجمن شوک عفونی و گندیدگی از جمله عوارض جدی است که برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا تجربه می­‌کنند.

افراد دیابتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا با خطر کتواسیدوز دیابتی روبه­‌رو می­‌شوند که در بین افراد مبتلا به دیابت نوع 1 شایع است. کتواسیدوز دیابتی عمل دریافت مایعات و کنترل سطح الکترولیت را، که در کنترل گندیدگی اهمیت دارد، دشوار می­‌سازد. گندیدگی و شوک عفونی از جمله مشکلات جدی است که برخی از افراد مبتلا به کوید-19 دچار آن می­‌شوند.

با همه ی این اوصاف چه کار کنیم ؟

  • با افراد بیمار و مبتلا به کرونا ارتباط نزدیکی برقرار نکنیم .
  • به طور مرتب دست های خود را بشویید .
  • دستان خود را، به‌­خصوص پس از تمیز کردن بینی، سرفه، عطسه یا پس از قرار گرفتن در مکان عمومی، به­‌مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
  • اگر صابون و آب در دسترستون نیست می تونید از یک محلول ضد عفونی کننده 70 % الکل استفاده کنید.
  • از لمس سطوح عمومی تا جای ممکن بپرهیزید. برای این کار می توانید از دستکش های پلاستیکی استفاده کنید .
  • پس از لمس سطوح مکان­‌های عمومی دستان خود را بشویید.
  • صورت ، چشم ، بینی و دهان خود را به هیچ وجه لمس نکنید.
  • سطوحی را که حس می کنید بیشتر در معرض آلودگی به ویروس قرار دارند، ضد عفونی کنید .
  • از حضور در مکان هایی که تجمع عمومی وجود دارد حتی الامکان بپرهیزید و از ماسک و دستکش استفاده کنید .
  • از سفرهای غیر ضروری شامل سفر هوایی خودداری کنید و به­‌خصوص سوار کشتی­‌های تفریحی نشوید.

همچنین بخوانید: غلبه بر استرس ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا

ویروس کرونا چه علائمی از خود نشان می دهد ؟

این علائم در بزرگسالان شامل موارد زیر می­‌شود:

  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس
  • احساس درد یا فشار در قفسه­‌ی سینه
  • احساس گیجی یا عدم برانگیختگی جنسی که قبلا سابقه نداشته است
  • کبودی لب یا صورت

اگر مبتلا شدیم چکار می شود کرد ؟

  • در بیماری دیابت آب بدن به شدت کاهش می یابد و غلظت خون بسیار بالا می رود .این مسئله موجب بروز مشکلات زیادی در مواجه با کرونا می شود.پس مایعات بنوشید. اگر نمی‌­توانید آب را قورت دهید، هر 15 دقیقه در روز یک قلپ کوچک بنوشید تا آب بدنتان کم نشود.
  • مراقب میزان قند خون خود باشید . میزان قند خون را هر از چند گاهی ( 2-3 روز یکبار ) بررسی کنید و از وضعیت فیزیولوژیکی بدن خود آگاه باشید.
  • اگر بیشتر از دوبار پشت سر هم قند خون از 240 میلی­گرم بالاتر رفته است، با پزشک درمیان بگذارید.
  • دستان خود را بشویید و محل تزریق و جاهایی را که لمس می‌­کنید با آب و صابون یا پنبه­‌ی آغشته به الکل تمیز کنید.

همچنین بخوانید: راهنمای بیماران کرونا پس از ترخیص 

می تونید در قسمت کامنت به ما بگید هنگامی که در موقعیت این بیماری قرار گرفتیم چه کار های دیگه ای میشه انجام داد .


سلامتی، زندگی شاد، با لایف ایندکسین دیابت ,کرونا ,مبتلا ,ویروس ,بیماری ,خون ,می شود ,مبتلا به ,ویروس کرونا ,به دیابت ,قند خونمنبع

لاغری موضعی با دستگاه لاغری آر اف چه مزایایی دارد؟

برای تامین ویتامین های بدن می توان قرص مولتی مینرال مصرف کرد؟

تنظیم قند خون با فایده سیاه دانه

یونجه چیست؟

چند راه برای لاغری تا عید

بیماری زونا چه افرادی را تهدید می کند؟

اصول کاهش وزن سریع

مشخصات

آخرین جستجو ها

کالای ارزان آگهینامه پارکت ارزان قیمت بیا تو فیلم بلیط هواپیما سایت تخصصی و آموزشی بدنسازی و تناسب اندام بانک اطلاعات مشاغل آگهی تایم بانک جامع سوالات پیام نور تفریحات سالم 3