زونا و علائم ابتلا به آن

واضح ترین علائم ابتلا به زونا معمولا سوزش و درد در یک قسمت از بدن یا صورت است. درد معمولا در یک طرف بدن و بخش های کوچک اتفاق می افتد و سپس تاول‌های دردناکی در پی آن ظاهر خواهند شد. این تاول ها در یک سمت بدن ایجاد می شوند و اغلب کمر، گردن، شکم یا صورت را درگیر خواهند کرد. بعضی از افراد دچار تب، سردرد، آشفتگی معده یا حال عمومی ناخوشایند، می شوند. درد ممکن است روزها قبل از ضایعه پوستی ایجاد شود و می تواند خفیف یا شدید باشد.

درد در قسمت هایی از بدن که ضایعه پوستی دارد، بیشتر بروز داده می شود. این دردها می توانند آن قدر شدید باشند که باعث اختلال خواب و فعالیت های روزانه فرد شوند. شدت درد در اغلب افراد مسن نسبت به جوانان بیشتر است. تاول های زونا 3 الی 4 روز بعد می توانند به زخم و حتی زخم های باز تبدیل شوند. این تاول ها در افراد با ایمنی طبیعی به مرور ترکیده، سپس خشک و در پایان پوسته پوسته می شوند و معمولا بعد از یک هفته الی 10 روز عفونی نیستند. به طور کلی ضایعات در طی 3 الی 4 هفته ناپدید می شوند. ممکن است مدت ها بعد از بهبودی زونا اثر زخم و تغییرات رنگ پوست باقی بماند. گاهی اوقات این زخم ها می توانند با باکتری های عفونی همراه شوند.

عوامل موثر در ابتلا به بیماری زونا

  • بالا رفتن سن و سالمندان (به ویژه سنین بالای 60 سال)
  • افراد مبتلا به بیماری هایی مانند HIV، ایدز و یا سرطان که از سیستم ایمنی بدنی ضعیفی برخوردارند
  • استفاده از داروهایی که شامل ترکیباتی نظیر استروئیدها یا داروهای تجویز شده بعد از پیوند عضو که  ممکن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند
  • بیمارانی که با پرتو درمانی و همینطور شیمی درمانی تحت معالجه قرار گرفته اند
  • افرادی که به بیماری‌های خود ایمنی نظیر آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوز، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو مبتلا می شوند
  • افرادی که دچار ضربه شدید روحی و یا حتی جسمی شده اند

درمان های دارویی برای بیماری زونا

با مراجعه به پزشک داروهایی از جمله آسیکلوویر و والاسیکوویر تجویز می شوند که این دارو های ضد ویروسی موجب کاهش درد و همینطور موجب تسریع در روند بهبود این بیماری خواهند شد. داروی ایبوپروفن برای تسکین دردهای این دوران مناسب هستند و از التهابات زخم ها تا حدودی می کاهند. پزشک معالج برای درمان و از بین بردن خارش ها داروهای آنتی هیستامینی خوراکی و همینطور دیفن هیدرامین تجویز خواهد کرد. ژل ها و همینطور کرم هایی هستند که برای کاهش دردها (مانند لیدوکایین) بسیار موثرند.

درمان خانگی زونا

 سرکه سیب: روش سنتی و خانگی برای خشک کردن تاول ناشی از زونا و مقابله با جوش ها، استفاده از سرکه سیب است. سرکه خاصیت اسیدی دارد که برای خشک کردن تاول ها و کاهش خارش موثر است ولی اگر تاول ها زخم یا ترکیده شوند، استفاده از این روش مناسب نیست. سرکه سیب رقیق را با آب گرم به مقدار مساوی مخلوط کنید و روی موضع بمالید. همچنین می توانید 2 تا 4 فنجان سرکه سیب را به وام حمام اضافه کرده و مدتی در آن دراز بکشید.

گل همیشه بهار: گل همیشه بهار خواص ضد زخم و ضدالتهابی دارد و استفاده از روغن آن برای رفع خارش و التیام تاول های زونا و آبله مرغان موثر است.

 بلغور جو دوسر: در تسکین درد و خارش مفید است، چرا که جو دوسر داخل آب چسبناک شده و سراسر پوست را می پوشاند و نیز تحریکات پوست را کاهش می دهد. مقداری جو دوسر آسیاب شده را به وان حمام افزوده و در آن دراز بکشید.

عسل: دارای خاصیت ضد ویروسی است و می توان برای بهره بردن از این خاصیت عسل آنرا به مدت بیست دقیقه روی قسمت های تاول زده بمالید و سپس آبکشی کنید.

جوش شیرین: مقدار کمی از جوش شیرین را به 1 لیوان آب اضافه کرده و روی موضع بمالید. علاوه بر این می توانید مقداری جوش شیرین به وان حمام اضافه کرده و در آن دراز بکشید.

کمپرس سرد: قرار دادن کمپرس سرد و مرطوب روی مناطق درگیر موجب کاهش درد و خارش می شود.

 پیاز: برای بهره بردن از پیاز در تسکین التهابات ناشی از بیماری زونا می توانید یک پیاز را رنده کنید. آب آنرا  جدا کرده و روی موضع درگیر به مدت بیست دقیقه قرار دهید و با آب ولرم آبکشی کنید.

 چای سبز: چند برگ از چای سبز را خرد کرده و روی ناحیه ملتهب قرار دهید. این روش را روزانه انجام دهید تا روند بهبود را مشاهده کنید. همچنین می توانید از برگ های چای سبز در کنار برگ نعناع همراه با آب مخلوط کنید و روی سطح پوست بمالید.

استراحت: در این دوران بهتر است از فعالیت های روزمره دست کشیده و به استراحت بپردازید تا بدن انرژی خود را صرف بهبود روند درمانی کند.

این متن را از سایت سلامت کوئیک فیت برای شما گرداوری کرده ایم و در صورت تمایل می توانید ادامه مطلب را در لینک زیر دنبال کنید:

زونا چه بیماری است؟


سلامتی، زندگی شاد، با لایف ایندکسین زونا ,های ,ها ,شوند ,بیماری ,درد ,می شوند ,و روی ,کرده و ,می توانید ,بیماری زونامنبع

لاغری موضعی با دستگاه لاغری آر اف چه مزایایی دارد؟

برای تامین ویتامین های بدن می توان قرص مولتی مینرال مصرف کرد؟

تنظیم قند خون با فایده سیاه دانه

یونجه چیست؟

چند راه برای لاغری تا عید

بیماری زونا چه افرادی را تهدید می کند؟

اصول کاهش وزن سریع

مشخصات

آخرین جستجو ها

فروشگاه اینترنتی حراجی ها فلزیاب و طلایاب کرج و تهران 09362131009 تخفیف ویژه رادیوتکست خـرید و قــالب وبلـاگ آلفا 8 فشن asgs30lfca کولر گازی اجنرال 30000 مدل رشته روابط عمومی کمیته علمی کامپیوتر و فناوری اطلاعات آموزشکده فنی ابن حسام